Slovensku chýba minimálna sieť D, R a záväzný plán výstavby dopravnej infraštruktúry

Publikované dňa 13.01.2017

Už dlhodobo komunikujeme pohľad Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo, že Slovensko potrebuje záväzný plán výstavby dopravnej infraštruktúry. Sme radi, že si náš názor osvojili aj zástupcovia Zväzu slovenských podnikateľov Slovenska https://www.aktuality.sk/clanok/406160/slovensku-chyba-zavazny-plan-vystavby-cestnych-usekov-upozornuju-stavbari/.

Zároveň Slovensko potrebuje aj zadefinovanie minimálnej siete diaľnic a rýchlostných ciest, ktorá by sa nemenila zmenami na poste ministra dopravy.

Ondrej Matej
predseda správnej rady IDH

Hospodárske noviny: Čo spôsobujú zlé rozhodnutia v doprave? –http://www.idah.sk/…/co-sposobuju-zle-rozhodnutia-v-doprave/

SME: Keď v doprave vládne chaos – http://komentare.sme.sk/c/2…/ked-v-doprave-vladne-chaos.html

Cesta vodičom po diaľnici zdražie, štát plánuje zvýšiť ceny diaľničných známok

Do konca júla vodiči nakúpili približne 1,6 milióna kusov krátkodobých, teda mesačných a 10-dňových, diaľničných známok.

IDH v médiach  •  06.09.2016

E-známku kúpite aj dvakrát, peniaze vrátiť nechcú. Kto za to môže?

Ak štát začne opravovať systém diaľničných nálepiek, SkyTollu pokuty veľmi nehrozia. Teoreticky môže na tom aj zarobiť a nikto nemusí b...

IDH v médiach  •  22.04.2016

Nemáme ani na opravy ciest, no Sieť plánuje Branisko II a najdlhší tunel na Slovensku

Sieť plánuje bežné diaľnice za toľko, za koľko sa stavajú tunely. Hovorí sa aj o 30 nových kilometroch tunelov.

IDH v médiach  •  15.08.2016