Európska únia by mala byť eurozónou

Publikované dňa 15.07.2015

Stanoviská niektorých členských krajín Európskej únie, ktoré nie sú súčasťou tzv. eurozóny, že pomoc Grécku je výlučne problémom krajín s menou euro len potvrdzujú náš názor, že všetky krajiny Európskej únie by mali okrem plnenia stanovených podmienok EÚ mať aj spoločnú menu. Európska únia by mala byť eurozónou.

Všetky krajiny Európskej únie by mali mať rovnaký záujem na riešení aj takých krízových situácií aká nastala v Grécku, nie len čerpať výhody jednotného trhu, ktoré im umožňujú voľný pohyb tovaru, služieb, kapitálu a osôb.
Európska únia by mala byť jednotným a silným trhom, bez možnosti niektorých členských krajín narábať s vlastnou menou.

Galvániho 7/D

e-mail: office@idah.sk

Daň z motorových vozidiel by podľa Mateja mala ísť do ciest

Riaditeľ Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo Ondrej Matej odporúča stiahnuť z parlamentu návrh zákona o dani z motorových vozidiel.

IDH v médiach  •  26.11.2014

Vojna o obchvat sa síce skončila, no Prešovčania bojujú ďalej. Sľuby im nestačia

Premávku zablokovali pomalým prechádzaním cez priechod pre chodcov. Policajti situáciu sledovali, no zasiahnuť nemohli.

IDH v médiach  •  17.02.2017

Zlé koľaje na Slovensku spôsobujú meškanie. Prečo je to tak

Za bežných okolností by vlaky na hlavnú stanicu v Bratislave mali prichádzať 30-kilometrovou rýchlosťou. Niektoré však musia spomaliť.

IDH v médiach  •  20.01.2019