Európska únia by mala byť eurozónou

Publikované dňa 15.07.2015

Stanoviská niektorých členských krajín Európskej únie, ktoré nie sú súčasťou tzv. eurozóny, že pomoc Grécku je výlučne problémom krajín s menou euro len potvrdzujú náš názor, že všetky krajiny Európskej únie by mali okrem plnenia stanovených podmienok EÚ mať aj spoločnú menu. Európska únia by mala byť eurozónou.

Všetky krajiny Európskej únie by mali mať rovnaký záujem na riešení aj takých krízových situácií aká nastala v Grécku, nie len čerpať výhody jednotného trhu, ktoré im umožňujú voľný pohyb tovaru, služieb, kapitálu a osôb.
Európska únia by mala byť jednotným a silným trhom, bez možnosti niektorých členských krajín narábať s vlastnou menou.

Galvániho 7/D

e-mail: office@idah.sk

TB IDH o hrozbe zdražovania elektriny

Pozrite si tlačovú besedu Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo. Téma: Elektrina mohla byť dávno lacnejšia, namiesto toho hrozí zdraženie. ...

IDH v médiach  •  21.08.2014

Boj o prekladiská Carga nie je, firma zľavuje z nárokov

Ďalší súkromník do nášho nákladného prepravcu zrejme tak skoro nevstúpi. O jednu z jeho dcér – Cargo Intermodál – nie je záujem.

IDH v médiach  •  03.07.2015

Diaľničných známok sa predáva viac. Čo za tým je?

Elektronické známky sú úspešnejšie, ako boli nálepky. Pokuty za čiernu jazdu štát stále neposiela a od októbra by sa mali znížiť.

IDH v médiach  •  26.08.2016