Zastavte zavádzajúcu reklamu

Publikované dňa 08.12.2016

Tlačová správa IDH k zavádzajúcej reklame o termíne spustenia povinných elektronických schránok:

Inštitút pre dopravu a hospodárstvo vyzýva Vládu SR, aby s okamžitou platnosťou zastavilo zavádzanie podnikateľov formou TV reklamy (dokonca aj na web stránkach Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu a Ministerstva vnútra SR), v ktorej ich informuje o povinnosti štatutárov obchodných spoločností zriadiť si elektronický občiansky preukaz do 31. decembra 2016.

Vláda SR schválila dňa 30.novembra 2016 návrh novely zákona o e-Governmente, ktorý posúva lehotu na aktiváciu elektronických schránok do 30. júna 2017. Vláda SR preto zbytočne plytvá financiami firiem ako daňových poplatníkov a zároveň ich mylne informuje o termíne spustenia povinných elektronických schránok.

Inštitút pre dopravu a hospodárstvo vyzýva podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Petra Pellegriniho, aby zverejnil sumu, ktorú štát minul na informačnú kampaň k zavedeniu povinných elektronických schránok k termínu 1. januára 2017.

Ing. Ondrej Matej
predseda správnej rady IDH

Galvániho 7/D

tel.: 0903603285

Ľudia nesúhlasia s asfaltárňami. V okolí Bratislavy môžu vyrásť až tri

Konzorcium firiem okolo španielskej spoločnosti Cintra má v najbližších rokoch vybudovať okolo hlavného mesta autostrády. Na prísune materi...

IDH v médiach  •  09.04.2018

Údržbu cestných mostov výrazne zanedbávame, viaceré mali byť dávno uzatvorené

Braňo Závodský sa rozprával s profesorom Jánom Bujňákom, vedúcim katedry stavebných konštrukcií a mostov na Žilinskej univerzite.

IDH v médiach  •  22.02.2017

Národní dopravcovia: vlaky, lietadlá aj lode

Po národnom železničnom a národnom leteckom dopravcovi má vláda zámer vytvoriť aj národného vodného dopravcu.

IDH v médiach  •  20.09.2017