Ondrej Matej odchádza z IDH. Vo funkcii predsedu správnej rady ho nahradí prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Publikované dňa 03.05.2018

Ondrej Matej odchádza z IDH. Vo funkcii predsedu správnej rady ho nahradí prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Bratislava, 3. mája 2018 – Zakladateľ a dlhoročný predseda správnej rady Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo (IDH) – Ondrej Matej, opúšťa rady tejto mimovládnej organizácie. Stal sa totiž členom prípravného výboru novovznikajúcej politickej strany Doprava.

„IDH sme od začiatku budovali ako združenie expertov, ktorého úlohou je prinášať odborné názory a riešenia bez akéhokoľvek priameho prepojenia na politické dianie na Slovensku. Som presvedčený, že pre mňa osobne nastal čas posunúť sa ďalej a zasadiť sa o to, aby racionálne návrhy a odporúčania mali väčšiu šancu uplatniť sa v praxi. Keďže dnešná politická reprezentácia iba zriedkakedy počúva argumenty tretieho sektora, rozhodol som sa IDH opustiť a hľadať politickú platformu, ktorá by dokázala rozumné opatrenia presadiť do praxe. Táto úloha je však nezlučiteľná s mojim ďalším pôsobením v IDH, ktorý zostáva striktne nezávislou a apolitickou organizáciou. Preto jej rady opúšťam,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie Ondrej Matej.

Novým predsedom správnej rady IDH sa stáva prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc. Inštitút zostáva aj naďalej organizáciou, ktorá bude prinášať odborné pohľady predovšetkým v oblasti ekonomiky, infraštruktúry, dopravy či energetiky. A to bez ohľadu na program akejkoľvek politickej strany. „Ondrejovi Matejovi ďakujeme za jeho pôsobenie v štruktúrach IDH. Naše fungovanie v budúcnosti však bude nezávislé od jeho ďalšieho pôsobiska či akéhokoľvek iného politického subjektu,“ dodáva prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Počkáme si, či nejde len o vyjednávaciu taktiku RegioJetu, tvrdí Rastislav Cenký

Súkromný dopravca RegioJet už v minulosti podľa riaditeľa Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo Rastislava Cenkého ukázal, že vie, ako sa ro...

IDH v médiach  •  05.01.2017

Kvôli stočeným kilometrom hrozia problémy aj majiteľom áut, ktorí o tom nevedia

Približne 40 percent automobilov na Slovensku má stočené kilometre. Ich predaj bude obmedzený.

IDH v médiach  •  23.02.2016

V NDS sa zrejme opäť zmení šéf, Érsek má na stole nové meno

Národná diaľničná spoločnosť, ktorá je najväčším štátnym investorom, môže v priebehu roka dostať štvrtého generálneho riaditeľa.

IDH v médiach  •  20.12.2016