Zastavte zavádzajúcu reklamu

Publikované dňa 08.12.2016

Tlačová správa IDH k zavádzajúcej reklame o termíne spustenia povinných elektronických schránok:

Inštitút pre dopravu a hospodárstvo vyzýva Vládu SR, aby s okamžitou platnosťou zastavilo zavádzanie podnikateľov formou TV reklamy (dokonca aj na web stránkach Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu a Ministerstva vnútra SR), v ktorej ich informuje o povinnosti štatutárov obchodných spoločností zriadiť si elektronický občiansky preukaz do 31. decembra 2016.

Vláda SR schválila dňa 30.novembra 2016 návrh novely zákona o e-Governmente, ktorý posúva lehotu na aktiváciu elektronických schránok do 30. júna 2017. Vláda SR preto zbytočne plytvá financiami firiem ako daňových poplatníkov a zároveň ich mylne informuje o termíne spustenia povinných elektronických schránok.

Inštitút pre dopravu a hospodárstvo vyzýva podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Petra Pellegriniho, aby zverejnil sumu, ktorú štát minul na informačnú kampaň k zavedeniu povinných elektronických schránok k termínu 1. januára 2017.

Ing. Ondrej Matej
predseda správnej rady IDH

Galvániho 7/D

tel.: 0903603285

Kvôli obchvatu hrozia ministerstvu sankcie

Ak štát nestihne vysporiadať pozemky do konca tohto septembra, hrozia mu vysoké pokuty.

IDH v médiach  •  13.09.2016

Pozrite sa, ako sa najlepšie dostanete po diaľnici do Košíc

Štát v tomto roku otvorí približne 56 kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest. Najviac z toho na diaľnici D1 z Bratislavy do Košíc.

IDH v médiach  •  11.11.2015

V čom budú prešovské obchvaty výnimočné a ako ďalej s dopravou v meste

Pre Prešovčanov je doprava dlhé roky témou číslo jeden. Po dobudovaní západného obchvatu a začiatku výstavby severného obchvatu sa však m...

IDH v médiach  •  08.11.2021