Ondrej Matej odchádza z IDH. Vo funkcii predsedu správnej rady ho nahradí prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Publikované dňa 03.05.2018

Ondrej Matej odchádza z IDH. Vo funkcii predsedu správnej rady ho nahradí prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Bratislava, 3. mája 2018 – Zakladateľ a dlhoročný predseda správnej rady Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo (IDH) – Ondrej Matej, opúšťa rady tejto mimovládnej organizácie. Stal sa totiž členom prípravného výboru novovznikajúcej politickej strany Doprava.

„IDH sme od začiatku budovali ako združenie expertov, ktorého úlohou je prinášať odborné názory a riešenia bez akéhokoľvek priameho prepojenia na politické dianie na Slovensku. Som presvedčený, že pre mňa osobne nastal čas posunúť sa ďalej a zasadiť sa o to, aby racionálne návrhy a odporúčania mali väčšiu šancu uplatniť sa v praxi. Keďže dnešná politická reprezentácia iba zriedkakedy počúva argumenty tretieho sektora, rozhodol som sa IDH opustiť a hľadať politickú platformu, ktorá by dokázala rozumné opatrenia presadiť do praxe. Táto úloha je však nezlučiteľná s mojim ďalším pôsobením v IDH, ktorý zostáva striktne nezávislou a apolitickou organizáciou. Preto jej rady opúšťam,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie Ondrej Matej.

Novým predsedom správnej rady IDH sa stáva prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc. Inštitút zostáva aj naďalej organizáciou, ktorá bude prinášať odborné pohľady predovšetkým v oblasti ekonomiky, infraštruktúry, dopravy či energetiky. A to bez ohľadu na program akejkoľvek politickej strany. „Ondrejovi Matejovi ďakujeme za jeho pôsobenie v štruktúrach IDH. Naše fungovanie v budúcnosti však bude nezávislé od jeho ďalšieho pôsobiska či akéhokoľvek iného politického subjektu,“ dodáva prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Bratislavský obchvat stojí. Stále je okolo neho množstvo problémov

Na stavbe zatiaľ prebiehajú len prípravné práce. Stavební podnikatelia stále rokujú s hlavným dodávateľom.

IDH v médiach  •  20.11.2017

Rýchliky pre nové rušne meškajú

Namiesto rýchlejšieho cestovania, niekoľkominútové meškania. Od nedele mali rýchliky medzi Bratislavou a Žilinou jazdiť 160kou, väčšina z ...

IDH v médiach  •  14.12.2017

Diaľnica pri Žiline bude končiť v poli ešte o niekoľko mesiacov dlhšie, ako sa čakalo

Najprv vyrobili meškanie a povedali, že tender nestíhajú. Po piatich mesiacoch diaľničiari uznali, že tender urobia.

IDH v médiach  •  28.04.2017