Ondrej Matej odchádza z IDH. Vo funkcii predsedu správnej rady ho nahradí prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Publikované dňa 03.05.2018

Ondrej Matej odchádza z IDH. Vo funkcii predsedu správnej rady ho nahradí prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Bratislava, 3. mája 2018 – Zakladateľ a dlhoročný predseda správnej rady Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo (IDH) – Ondrej Matej, opúšťa rady tejto mimovládnej organizácie. Stal sa totiž členom prípravného výboru novovznikajúcej politickej strany Doprava.

„IDH sme od začiatku budovali ako združenie expertov, ktorého úlohou je prinášať odborné názory a riešenia bez akéhokoľvek priameho prepojenia na politické dianie na Slovensku. Som presvedčený, že pre mňa osobne nastal čas posunúť sa ďalej a zasadiť sa o to, aby racionálne návrhy a odporúčania mali väčšiu šancu uplatniť sa v praxi. Keďže dnešná politická reprezentácia iba zriedkakedy počúva argumenty tretieho sektora, rozhodol som sa IDH opustiť a hľadať politickú platformu, ktorá by dokázala rozumné opatrenia presadiť do praxe. Táto úloha je však nezlučiteľná s mojim ďalším pôsobením v IDH, ktorý zostáva striktne nezávislou a apolitickou organizáciou. Preto jej rady opúšťam,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie Ondrej Matej.

Novým predsedom správnej rady IDH sa stáva prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc. Inštitút zostáva aj naďalej organizáciou, ktorá bude prinášať odborné pohľady predovšetkým v oblasti ekonomiky, infraštruktúry, dopravy či energetiky. A to bez ohľadu na program akejkoľvek politickej strany. „Ondrejovi Matejovi ďakujeme za jeho pôsobenie v štruktúrach IDH. Naše fungovanie v budúcnosti však bude nezávislé od jeho ďalšieho pôsobiska či akéhokoľvek iného politického subjektu,“ dodáva prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Cesta vodičom po diaľnici zdražie, štát plánuje zvýšiť ceny diaľničných známok

Do konca júla vodiči nakúpili približne 1,6 milióna kusov krátkodobých, teda mesačných a 10-dňových, diaľničných známok.

IDH v médiach  •  06.09.2016

Bratislavčania sa sťažujú na zápchy, no aj tak sadajú za volant: Prečo ideme radšej autom a nie MHD

Zmení sa to niekedy? Hoci sa sťažujeme na zápchy, deväť z desiatich áut je obsadených jediným človekom.

IDH v médiach  •  06.09.2018

Érsek chce vysokorýchlostnú trať z Bratislavy do okolitých metropol. S kolegami podpísal memorandum

Nová vysokorýchlostná železnica je jednou z priorít Slovenska, ktoré v súčasnosti predsedá Vyšehradskej skupine. Podľa odborníka by sa mal...

IDH v médiach  •  02.10.2018