Ondrej Matej odchádza z IDH. Vo funkcii predsedu správnej rady ho nahradí prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Publikované dňa 03.05.2018

Ondrej Matej odchádza z IDH. Vo funkcii predsedu správnej rady ho nahradí prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Bratislava, 3. mája 2018 – Zakladateľ a dlhoročný predseda správnej rady Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo (IDH) – Ondrej Matej, opúšťa rady tejto mimovládnej organizácie. Stal sa totiž členom prípravného výboru novovznikajúcej politickej strany Doprava.

„IDH sme od začiatku budovali ako združenie expertov, ktorého úlohou je prinášať odborné názory a riešenia bez akéhokoľvek priameho prepojenia na politické dianie na Slovensku. Som presvedčený, že pre mňa osobne nastal čas posunúť sa ďalej a zasadiť sa o to, aby racionálne návrhy a odporúčania mali väčšiu šancu uplatniť sa v praxi. Keďže dnešná politická reprezentácia iba zriedkakedy počúva argumenty tretieho sektora, rozhodol som sa IDH opustiť a hľadať politickú platformu, ktorá by dokázala rozumné opatrenia presadiť do praxe. Táto úloha je však nezlučiteľná s mojim ďalším pôsobením v IDH, ktorý zostáva striktne nezávislou a apolitickou organizáciou. Preto jej rady opúšťam,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie Ondrej Matej.

Novým predsedom správnej rady IDH sa stáva prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc. Inštitút zostáva aj naďalej organizáciou, ktorá bude prinášať odborné pohľady predovšetkým v oblasti ekonomiky, infraštruktúry, dopravy či energetiky. A to bez ohľadu na program akejkoľvek politickej strany. „Ondrejovi Matejovi ďakujeme za jeho pôsobenie v štruktúrach IDH. Naše fungovanie v budúcnosti však bude nezávislé od jeho ďalšieho pôsobiska či akéhokoľvek iného politického subjektu,“ dodáva prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Kade stavať diaľnice a rýchlostné cesty

"Dnes aj bez dopravného generelu vieme, že prioritou sú medzinárodné koridory. A pri výstavbe dopravnej infraštruktúry sú prioritou tie aglo...

IDH v médiach  •  27.09.2017

Štátni vs. súkromní dopravcovia. Kto chce získať rýchliky do Bystrice?

Do súťaže sa zapojili viacerí zahraniční hráči. Okrem súkromníkov a štátnych Českých dráh aj rakúska spoločnosť OBB.

IDH v médiach  •  16.01.2016

Ďalší pokus menovať Jahnátka do čela ÚRSO bude v pondelok

Vláda bude rokovať o vymenovaní Ľubomíra Jahnátka za nového šéfa regulačného úradu.

IDH v médiach  •  24.07.2017