Ondrej Matej odchádza z IDH. Vo funkcii predsedu správnej rady ho nahradí prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Publikované dňa 03.05.2018

Ondrej Matej odchádza z IDH. Vo funkcii predsedu správnej rady ho nahradí prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

Bratislava, 3. mája 2018 – Zakladateľ a dlhoročný predseda správnej rady Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo (IDH) – Ondrej Matej, opúšťa rady tejto mimovládnej organizácie. Stal sa totiž členom prípravného výboru novovznikajúcej politickej strany Doprava.

„IDH sme od začiatku budovali ako združenie expertov, ktorého úlohou je prinášať odborné názory a riešenia bez akéhokoľvek priameho prepojenia na politické dianie na Slovensku. Som presvedčený, že pre mňa osobne nastal čas posunúť sa ďalej a zasadiť sa o to, aby racionálne návrhy a odporúčania mali väčšiu šancu uplatniť sa v praxi. Keďže dnešná politická reprezentácia iba zriedkakedy počúva argumenty tretieho sektora, rozhodol som sa IDH opustiť a hľadať politickú platformu, ktorá by dokázala rozumné opatrenia presadiť do praxe. Táto úloha je však nezlučiteľná s mojim ďalším pôsobením v IDH, ktorý zostáva striktne nezávislou a apolitickou organizáciou. Preto jej rady opúšťam,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie Ondrej Matej.

Novým predsedom správnej rady IDH sa stáva prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc. Inštitút zostáva aj naďalej organizáciou, ktorá bude prinášať odborné pohľady predovšetkým v oblasti ekonomiky, infraštruktúry, dopravy či energetiky. A to bez ohľadu na program akejkoľvek politickej strany. „Ondrejovi Matejovi ďakujeme za jeho pôsobenie v štruktúrach IDH. Naše fungovanie v budúcnosti však bude nezávislé od jeho ďalšieho pôsobiska či akéhokoľvek iného politického subjektu,“ dodáva prof. Ing. Miroslav Rimár, CSc.

RegioJet už nebude jazdiť medzi Bratislavou a Košicami, viní za to aj Danka

Súkromný železničný dopravca RegioJet od februára nebude jazdiť na hlavnej železničnej trati na Slovensku.

IDH v médiach  •  03.01.2017

Výstavba prešovského obchvatu by mala začať už na budúci rok

Dlhoočakávaná výstavba juhozápadného obchvatu Prešova sa môže začať už na budúci rok. Potvrdil to minister dopravy Árpád Érsek, ktorý...

IDH v médiach  •  14.10.2016

Rýchlejšia trať cez Trenčín naberá opäť meškanie, stavbári chcú nový termín

Vlaky nebudú po celom 12-kilometrovom úseku jazdiť 160 kilometrov za hodinu. Na približne na 600 metroch ostane 100-kilometrová rýchlosť.

IDH v médiach  •  16.11.2016