Európska únia by mala byť eurozónou

Publikované dňa 15.07.2015

Stanoviská niektorých členských krajín Európskej únie, ktoré nie sú súčasťou tzv. eurozóny, že pomoc Grécku je výlučne problémom krajín s menou euro len potvrdzujú náš názor, že všetky krajiny Európskej únie by mali okrem plnenia stanovených podmienok EÚ mať aj spoločnú menu. Európska únia by mala byť eurozónou.

Všetky krajiny Európskej únie by mali mať rovnaký záujem na riešení aj takých krízových situácií aká nastala v Grécku, nie len čerpať výhody jednotného trhu, ktoré im umožňujú voľný pohyb tovaru, služieb, kapitálu a osôb.
Európska únia by mala byť jednotným a silným trhom, bez možnosti niektorých členských krajín narábať s vlastnou menou.

Galvániho 7/D

e-mail: office@idah.sk
web: https://www.idah.sk/

Dankovho národného vodného aj leteckého dopravcu by štát musel dotovať desiatkami miliónov eur

Národný letecký dopravca by skončil v obrovskej strate - za prvých 5 rokov existencie by to bolo viac ako 95 mil. eur.

IDH v médiach  •  23.01.2019

„Nie ropovodu“ nie je len ekologická fráza

Rozhodnutia o strategických záujmoch štátu sa na Slovensku robia intuitívne. Podobne ako v prípade Carga, či projektu širokorozchodnej žele...

Blog  •  03.05.2013

Zákaz predaja áut so stočenými kilometrami vyvolal polemiku, poslanci ho bránia

Novela sa dotkne najmä predajcov ojazdených áut, ktorí majú v predajniach tisícky áut s neoprávnene pretočenými kilometrami.

IDH v médiach  •  25.02.2016